Städare torkar hylla

Personuppgiftspolicy

1. INLEDNING

Ren Vardagslyx möjliggör för dig som kund att anlita städare på engångsstäd, återkommande hemstädning eller flyttstädning. För att vi som företag ska kunna tillhandahålla dessa tjänster behöver vi samla in en del personuppgifter om dig som vi listar i denna personuppgiftspolicy.

Nedan förklarar vi hur vi samlar och behandlar dina personuppgifter när du använder vår tjänst. Genom att använda vår tjänst accepterar du denna personuppgiftspolicy, att dina uppgifter samlas samt behandlas av oss. 

2. PERSONUPPGIFTER SOM SAMLAS OM DIG

Bostadsuppgifter: När du beställer en offert för städning via renvardagslyx.se samlar vi in uppgifter om din bostad så som t.ex. storlek på bostaden, antal rum, antal badrum samt din adress. 

Fakturauppgifter: Om du som kund betalar för städning hos Ren Vardagslyx kommer vi att samla information om dig; förnamn, efternamn, mejladress, adress och personnummer. Alla uppgifter behandlas säkert och delas inte med någon.

RUT-uppgifter: När du som kund vill använda dig av RUT-avdrag på städningen kommer du behöva ange uppgifter som personnummer och adress. Vi samlar in dessa uppgifter för att kunna göra en RUT-ansökan hos Skatteverket.

3. SÅ SAMLAS DINA PERSONUPPGIFTER IN

Merparten av de uppgifter vi samlar in lämnar du själv till oss t.ex. när du fyller i ett formulär om offert för städning på vår webbplats. 

4. DINA PERSONUPPGIFTER ANVÄNDS PÅ FÖLJANDE SÄTT

För att förmedla städning: Dina personuppgifter kommer framförallt att behandlas för att kunna tillhandahålla städtjänster. Vi kommer t.ex. att använda dina personuppgifter för att koppla ihop dig med städare.

För att kommunicera med dig: Dina kontaktuppgifter (som e-post adress och telefonnummer) kommer användas för att t.ex. kontakta dig via mejl, sms eller telefon. Kommunikationen är nödvändig för att tillhandahålla tjänsten. 

För att tillhandahålla support: För att kunna ge dig så god support som möjligt kan dina kontaktuppgifter komma att behövas i syfte av att svara på meddelanden och lösa ärenden. 

För att skapa samlad statistik: Dina personuppgifter kan komma att användas för att skapa statistik. Statistiken kan t.ex. Röra återkommande användning av vår tjänst, genomsnittliga priser, samt geografisk spridning på våra kunder. Denna data används för att Ren Vardagslyx ska kunna utvecklas och förbättras för alla våra kunder. 

För marknadsföringssyften: När du deltar i våra marknadsföringsaktiviteter (t.ex. tävlingar, nyhetsbrev, kundundersökningar och andra aktiviteter) samlas och behandlas de uppgifter som du lämnar till oss.

För att utveckla och förbättra Ren Vardagslyx: Information om dig som kund samt statistik som samlas kan komma att användas som underlag för att fortsatt utveckla vår webbplats och de tjänster vi erbjuder.

5.DINA UPPGIFTER DELAS MED ANDRA

Personer som arbetar hos oss: Vi delar dina personuppgifter med personer som arbetar på Ren Vardagslyx, dock endast personer som behöver tillgång till dem för att kunna utföra sina jobb. 

Våra städare: Delar av dina personuppgifter (som t.ex. adress) kommer att delas med städaren som utför tjänsten. Detta är nödvändigt för att vi ska kunna erbjuda dig städning. 

Skatteverket: Ren Vardagslyx kommer dela dina personuppifter (b.la. ditt personnummer) med Skatteverket i det fall RUT ska användas i tjänsten. Detta är nödvändigt för att vi skall kunna skicka in RUT ansökan till Skatteverket och därmed erbjuda det för våra tjänster.

Vi kan även komma att behöva dela dina personuppgifter med myndigheter som t.ex. polisen, skattemyndigheter, tillsynsmyndigheter och kronofogden.

6.DINA RÄTTIGHETER

Som kund av tjänsten har du alltid rätt till att få information samt påverka hur dina uppgifter behandlas hos oss. Du kan påverka dem i dessa nedanstående punkter i denna personuppgiftspolicy genom att kontakta oss. 

  • Rätt till tillgång –  en rätt att få bekräftelse på och ett registerutdrag på din personuppgiftsbehandling. 
  • Rätt till rättelse –  en rätt att få felaktiga uppgifter rättade av oss
  • Rätt till invändning –  en rätt att invända mot vår behandling om den sker i samband med intresseavvägning eller direktmarknadsföring.
  • Rätt till radering – en rätt till att få dina uppgifter borttagna från vår tjänst.  Denna rätt är begränsad till sådana uppgifter som enligt lag endast får behandlas med ditt samtycke, om du tar tillbaka samtycket och motsätter dig behandlingen.
  • Rätt till begränsad behandling –  en rätt att kräva att personuppgiftsbehandlingen begränsas t.ex. ifall du motsätter dig uppgifters riktighet
  • Rätt till dataportabilitet – en rätt att kräva att personuppgifter flyttas från en personuppgiftsansvarig till annan. Denna rättighet är begränsad till uppgifter som du själv tillhandahållit oss.